Installateur-plaatser Partner voor uw beveiligingswerken
nl | fr

De groep EuroDV

De groep EuroDV is een Europese aandeelhoudersgroep, die als doel heeft om de ‘Belgian Quality’ te bevorderen doorheen verschillende bouwberoepen. Onderzoek, ontwikkeling, design en export zijn momenteel de strategische leidraden van de groep. Dit wordt ondersteund door een communicatiepolitiek doorheen het WEB en vakbeurzen.

EuroDV is een groep die zich inzet bij haar klanten, dit terwijl ze haar humane grootte en ethische principes behoudt. Bankinstellingen, administraties, grote en middelmatige distributies, alsook dichtbij zijnde handelaars; wat hun profiel ook is, het contract moet gebaseerd zijn op vertrouwen en betrouwbaarheid. In een voortdurende zorg voor verbetering, in een innovatiecontext en een R&D –context, bestaat de missie van de groep EuroDv erin om een antwoord te bieden aan de beveiligingsnoden van haar klanten, door producten te ontwerpen met de gewenste design terwijl ze een persoonlijke dienst levert.

EuroDv, Logo, geschiedenis

EuroDv, Dalla Valle, MetalQuartz, Heinen, Mecaprotection

 

De evolutie van de groep EuroDv

De oorsprong van de vennootschappen van de groep EURODV

In 1947 werd de oudste vennootschap van de groep opgericht, namelijk het bedrijf HEINEN. Het bedrijf gespecialiseerd in smeedijzer, werd opgericht door Rodolphe Heinen in Malmedy. Een grensstad van België en dat zowel Franstalig als Duitstalig is.

De zoon van Rodolphe, Hans-Dieter Heinen, werkte vaak in het bedrijf tijdens zijn vrije tijd terwijl hij zijn studies van natuurkundig burgerlijk ingenieur verder zette.

In 1967 raakte een tragisch incident heel België evenals het ingenieuze en vruchtbaar geheugen van Hans-Dieter. Een brand in de grote Innovationwinkel van Brussel, waarvoor 150 brandweermannen nodig waren, veroorzaakte 323 slachtoffers en 150 gewonden.

In België ontstond een nationale rouw en deze tragedie bracht Hans-Dieter, na vier jaar onderzoek, op het idee om de eerste stalen brandwerende deur te ontwerpen:

“Toen ik zag wat er op de markt te vinden was, zoals houten brandwerende deuren of houten deuren met een staalplaat als deksel, ben ik begonnen met mijn zoektocht aangezien niemand een stalen oplossing gevonden had…”

HEINEN, een robuuste oplossing voor iedere uitdaging

In 1973 werd HEINEN het eerste bedrijf die een metalen deur had ontworpen, die een brandwerende prestatie en een intensief gebruik aanbood. Deze nieuwigheid was gebaseerd op doorgezette innovatieve benaderingen in het veiligheidsdomein en domein van metalen bescherming. Sindsdien biedt de deur tal van andere prestaties aan: anti-inbraak, kogelwerendheid, explosiebestendig, akoestische bescherming, antipaniek, enz.

De HEINEN deur is altijd trouw gebleven aan haar primaire doel: beveiligen en tegelijkertijd een stabiliteit en robuustheid garanderen die een intensief gebruik van de deur mogelijk maken. De ‘Quality’-eisen die opgelegd worden aan de productieateliers gaan veel verder dan de reglementaire verplichtingen: dit zorgt ervoor dat de HEINEN deuren al tal van decennia met een optimaal prestatieniveau bestaan.

In 1989, werd HEINEN beloond voor zijn vooruitgang in de brandwerende bescherming met de grote prijs van Technologische Innovatie afgeleverd door het Waals gewest.

Dario Dalla Valle, een succesverhaal

Langs zijn kant, begint Dario Dalla Valle zijn loopbaan in 1981 als onderzoeker aan de polytechnische faculteit van Bergen, nadat hij zijn studies als bouwingenieur briljant heeft afgesloten.

Door trouw te blijven aan het spreekwoord “ Travel shapes youth “ beslist hij om ervaring te gaan opdoen door twee jaar te gaan werken in Burundi. Daar wordt hij werfleider voor humanitaire projecten zoals het bouwen van scholen, gebouwen, ziekenhuizen, enz.

Bij zijn terugkomst neemt hij nog enkele jaren ervaring op bij de bouwdiensten van de openbare- en banksector. Zijn voorkeur zal later dan ook naar die sectoren gaan.

DALLA VALLE N.V., schrijnwerk in aluminium en in hout

In 1988 koopt Dario Dalla Valle een bedrijf in moeilijkheden over dat gespecialiseerd is in houten en aluminium schrijnwerk. Hij slaagt erin om het bedrijf te doen heropleven dankzij nieuwe investeringen, een grote dosis ambitie en een proactieve benadering gericht op ‘klanten’.

Dit wordt gevolgd door een reeks evoluties binnen het bedrijf DALLA VALLE: oprichting van nieuwe gebouwen in de zone van Péruwelz, verdubbeling van de oppervlakte van de ateliers, inrichting van een toonzaal en een polyvalente informatiezaal, aanwerving van een CNC-freesmachine, enz. Het bedrijf Dalla Valle krijgt gemakkelijk de accredidaties voor de openbare markt in klasse 2, 3, 4 en 5 en wordt een expert in geluidsisolatie en brandwerende deuren.

Sinds 1996 beschikt het bedrijf DALLA VALLE over twee productieateliers. De ene is bestemd voor houtwerk en de andere produceert metalen schrijnwerk (staal, aluminium, roestvrij staal, messing, corten). Om de ateliers op een optimale manier te kunnen beheren, wordt het noodzakelijk om de groepen en het administratief beheer hiervan af te splitsen. In het kader van een spin-off programma georganiseerd door de hoofdzetel van het bedrijf wordt het stalen atelier van de schrijnwerken DALLA VALLE autonoom in oktober 2000 et neemt het de naam aan van METALQUARTZ. Als zusterbedrijf van DALLA VALLE N.V., houdt METAL QUARTZ zich bezig met de productie van allerlei stalen schrijnwerk.

DALLA VALLE N.V., algemeen bedrijf

Sindsdien blijft de vennootschap stand houden op haar succesvolle weg voor wat betreft transformatiewerken, renovatiewerken of het inrichten van gebouwen. De uitgevoerde werken zijn zowel bestemd voor het inrichten van winkels, apothekers, juweliers, banken, postkantoren als voor het inrichten van ziekenhuizen, rusthuizen en diverse openbare instellingen. Dit zorgt ervoor dat sinds meerdere jaren, de keten van de Promod winkels, de instellingen van Yves Rocher, de supermarkten Auchan, de fast-foods Quick, het expo Doornik, meerdere ziekenhuizen (Doornik, Tubeke, Charleroi, Moeskroen,…), gemeentelijke gebouwen, intergemeentelijke gebouwen of nog gebouwen van het Waals gewest ingericht worden door het bedrijf DALLA VALLE.

ING, Dexia, BNP Parisbas Fortis, Monte dei Paschi di Siena, CIC banken, Bank of Tokyo, CBC, CPH, Centea, Crédit Agricole, BKCP, Fintro, Axa, Ethias en de Deutsche Bank hebben allemaal hun inrichtingen toevertrouwd aan het bedrijf DALLA VALLE.

METAL QUARTZ, de specialist in beglaasd metalen schrijnwerk

Dankzij haar eerste klant, namelijk DALLA VALLE, slaagt METALQUARTZ er vlug in om zich te specialiseren in de banksector. Het bedrijf produceert tal van metalen schrijnwerk (roestvrij staal, staal, messing, corten, aluminium). Ze is er ook toe verplicht om haar producten te versterken zodat ze kunnen beantwoorden aan de hoog beveiligde normen van de banken en zodat ze kogel- en inbraakwerend zijn.

BUNKERKIT, de geboorte van een project

Dankzij haar nabijheid en bekendheid in de banksector, is het vanzelfsprekend dat deze sector aan METALQUARTZ voorstelt om aan een project te werken met de volgende eigenschappen:

 • Een hoog beveiligingssysteem
 • inbraak- en kogelwerend
 • Gemakkelijk aanpasbaar aan verschillende configuraties
 • Geen grote werken nodig bij de installatie
 • Beschikbaar voor een aanvaardbare prijs

Het is zo dat METALQUARTZ haar R&D-dienst aan het werk zet om dit project vorm te geven. Op die manier schetsen ze een ontwerp met modulaire panelen

 • Waarvan de samenstelling over inbraak- en kogelwerende eigenschappen zal beschikken,
 • Waarvan het formaat zal toelaten om zich aan te passen aan verschillende scenario’s,
 • En waarvan de productie en de samenstelling gestandaardiseerd zal zijn zodat de kosten geminimaliseerd kunnen worden

BUNKERKIT ontstaat in 2007, in prototypevorm

Ingenieurs, tekenaars, monteurs, lassers, enz. werken samen om vorm te geven aan dit project. Zelfs designscholen worden uitgenodigd om deel te nemen aan het oprichten van dit project. Het ontwerpen van deuren, afbeeldingen van het bedrijf, enz. In de menigte bereikt de BUNKERKIT verschillende attesten van een hoog niveau, krijgt het product een brevet en wordt het een merk dat aangeboden wordt door METALQUARTZ. Eenmaal op de markt gezet, was het een onmiddellijk succes! Heel vlug hebben meer dan 400 Belgische bedrijven een BUNKERKIT laten installeren.

De samenstelling van de groep EURODV

Dankzij haar bloeiend succes op de Belgische markt, beslist het bedrijf om de Franse markt aan te pakken. Dit zou een gevaarlijke operatie zijn: “Als wij de Europese markt, en op de eerste plaats de Franse markt, voor ogen hebben met ons BUNKERKIT, dan overschrijden we de vaardigheden van een MKB (midden- en kleinbedrijf). De grootte van het bedrijf blijft deze van een MKB maar dan met een andere dimensie.” verklaart Dario Dalla Valle. Dit is een nieuwe mijlpaal dat hij volgens hem niet alleen zal aankunnen.

In 2009 opent hij het kapitaal van zijn vennootschap bij het Europese investeringsfonds FIELD en sticht hij de groep EURODV op. “ Deze oproep tot de markt was noodzakelijk om Frankrijk aan te kunnen, zelfs misschien om een fabriek op te richten in hun land.” Een episode dat hij zonder spijt aankaart. “Het fonds heeft de meerderheid bereikt in het bedrijf maar ik blijf beheerder. We hadden het meest van al schrik voor de rendementen die het fonds ons vroeg. Natuurlijk hebben ze doelen opgesteld, maar ze bieden ons veel hulp om deze te kunnen bereiken. Nieuwe vooruitzichten openen zich voor ons bedrijf, en het is vanzelfsprekend dat wij hiervan genieten.”

De BUNKERKIT, een product om te exporteren

EURODV is nu op zoek naar een manier om haar know-how te gaan delen met anderen. Zo neemt het bedrijf deel aan internationale beurzen om haar BUNKERKIT, een erkend en aanvaard systeem in België, naar voren te brengen.

In 2010 richt Dario Dalla Valle het Franse filiaal op van EURODV, dat gebaseerd is in Parijs: MECAPROTECTION. Dit nieuw bedrijf, dat toegevoegd kan worden aan de lijst van bedrijven in handen van Dario Dalla Valle, heeft als doel om de BUNKERKIT te ontwikkelen en in de schijnwerpers te zetten in Frankrijk. Hij zal aangepast worden op basis van de criteria, de verwachtingen en de specifieke normen van de Franse markt.

In 2012 levert al hun werk de gewenste vruchten af. De BUNKERKIT wordt in Parijs beloond tijdens de beurs ‘ExpoProtection’ (georganiseerd in les Portes de Versailles). Hij krijgt de innovatietrofee voor de categorie “strijd tegen gewelddaden”. En het krijgt eveneens een eervolle vermelding door een unanieme jury.

De beurs ExpoProtection is één van de belangrijkste beurzen in Europa op vlak van preventie en risicobeheer. De BUNKERKIT werd bekroond tussen de 25 andere producten in competitie, dit is een echte bekrachtiging!

Samen sterk

In 2012 zal EURO DV daadwerkelijk de dimensie van een groep aannemen doordat ze aan boord stapt met HEINEN. Dit zal het gamma aan beveiligd schrijnwerk vervolledigen dankzij hun evenwaardige deuren.

Onze wil bestaat erin om de visie van M. Heinen EuroDv, geschiedenis, metalquartz, Heinen, Bunkerkitdoor te trekken naar een hoger niveau van kwaliteit, van service en van technologie, dit alles al steunend op de sterkte van een Europees groep die gespecialiseerd is in veiligheidsproducten. De sterkte van een groep zoals EURODV is dat het de gelegenheid biedt om technologische en commerciële bruggen te creëren tussen onze verschillende entiteiten, met als doel onze klanten steeds beter te kunnen bedienen.”

EURODV: Your security. Our solutions

Tegenwoordig neemt de groep EURODV, die 80 mensen in dienst heeft, een duidelijke houding aan. Een hoog beveiligd schrijnwerk dat 3 soorten complementaire producten verzameld:

 • HEINEN: de stalen deuren en ramen met hoge prestaties die men kan combineren (brandwerend, inbraakwerend, kogelwerend, explosiebestendig, akoestisch, anti-paniek, …)
 • METALQUARTZ: hoog beveiligd en beglaasd schrijnwerk (draaideuren, schuifdeuren, draai- kiepraam, vaste ramen, sas, beglaasd geheel, loketten, …)
 • BUNKERKIT: een modulair, technisch beveiligd geheel. In een paar uur vormt het een gepantserde zone doordat ze met bouten in elkaar wordt gestoken op een werf

Rond deze producten, die geproduceerd worden binnen de groep, bestaan er twee vennootschappen die een klantendienst aanbieden:

 • MECAPROTECTION: is het Franse filiaal van de groep. Deze vennootschap is de inzameling van handelsingenieurs die als taak hebben om onze klanten en Franse partners te vergezellen bij de zoektocht naar hun wensen en de uitvoering van de producten.
 • DALLA VALLE: is dienstverlener dankzij de aanwezigheid van de producten van de groep op iedere werf. DALLA VALLE werkt voornamelijk in Wallonië, in Brussel en in het Noorden van Frankrijk. Het algemeen bedrijf installeert er producten van METAL QUARTZ, HEINEN en BUNKERKIT en waarborgt alle complementaire diensten die nodig zijn op een werf (brandwerende compartimentering van ruimtes, binneninrichtingen, akoestische oplossingen, …). DALLA VALLE is in het bezit van een brandwerend certificaat ISIB alsook een certificaat voor de openbare markten van klasse 2, 3, 4 en 5.

 

Een kort overzicht van de geschiedenis van de groep EURODV:

 • 1947: ontstaan van het bedrijf Heinen in Malmédy
 • 1967: een tragische brand in België brengt de zoon Heinen op het idee van stalen, brandwerende deuren
 • 1973: HEINEN brengt de eerste metalen deuren met een brandwerende prestatie en een intensief gebruik uit
 • 1981: Dario Dalla Valle, bouwingenieur, begint zijn loopbaan als onderzoeker aan de Polytechnische faculteit van Bergen
 • 1988: Dario Dalla Valle koopt een bedrijf in moeilijkheden over dat gespecialiseerd is in houten en aluminium schrijnwerk. Hij slaagt er uiteindelijk in om het bedrijf weer te doen heropleven op de markt
 • 1989: HEINEN krijgt de grote prijs van Technologische Innovatie afgeleverd door het Waals gewest als beloning voor de vooruitgang die het bedrijf heeft geboekt in brandwerende veiligheid
 • 1996: het bedrijf DALLA VALLE beschikt over twee productieateliers (één voor houtproductie en de andere voor metaalproductie
 • 2000: de twee productieateliers worden gesplitst en de atelier die metalen schrijnwerk produceert wordt autonoom et krijgt de naam METALQUARTZ. Door autonoom te worden wordt ze de zusterbedrijf van DALLA VALLE N.V.
 • 2000-2007: het bedrijf DALLA VALLE houdt stand op haar succesvolle weg voor transformatiewerken, renovatiewerken en inrichtingswerken. METALQUARTZ gaat zich specialiseren in de banksector.
 • 2007: het eerste prototype van de BUNKERKIT wordt ontworpen. Die zal onmiddellijk succes hebben wanneer hij op de markt verschijnt
 • 2009: De groep EURODV wordt opgericht
 • 2010: oprichting van het Franse filiaal van de groep EURODV in Frankrijk: METAPROTECTION. Op deze manier tracht EURODV haar know-how over te brengen op de Franse markt
 • 2012: De BUNKERKIT krijgt de innovatietrofee voor de categorie “strijd tegen gewelddaden” tijdens een beurs in Parijs (ExpoProtection). Hierbij krijgt BUNKERKIT ook nog een eervolle vermelding door een unanieme jury.
 • 2012: EURODV krijgt de gestalte van een groep, want HEINEN vervolledigd het gamma aan beveiligde schrijnwerk.

 

 

Ik accepteer "Ik weiger." Wat is een cookie? Afsluiten

Uw parametergegevens werden goed overgemaakt